Neuralex RechtspraakNeuralex Rechtspraak
Inloggen staging

Algemene wet bestuursrecht

Art. 4:6 Awb

Genoemd in 627 uitspraken · Officiële wettekst

627 uitspraken, gesorteerd op gezag pagina 9 · live

Rechtbank Den Haag · 19-02-2014 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Eiser heeft de Srilankaanse nationaliteit en heeft een visum kort verblijf gevraagd voor verblijf bij zijn achterneef. Verweerder heeft de aanvraag afgewezen, omdat getwijfeld wordt aan eisers voornemen om Nederland voor het verstrijken van de geldigheidsduur van het visum te ver

Rechtbank Den Haag · 19-02-2014 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Dublin/AA. Italie. Herhaalde asielaanvraag. Fictief akkoord Italie, rechtsgeldige claim terugname. In Nederland geboren kinderen geen rechtens relevante nova want afhankelijk van de situatie van hun ouders. Gezondheidsproblemen oudste kind onvoldoende onderbouwd, evenmin novum. G

Rechtbank Den Haag · 12-02-2014 · Civiel recht

Ingevolge artikel 8:75 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is de bestuursrechter bij uitsluiting bevoegd een partij te veroordelen in de kosten die een andere partij heeft moeten maken in verband met de behandeling van het bezwaar tegen het besluit en van het beroep bij

Centrale Raad van Beroep · 12-02-2014 · Bestuursrecht; Socialezekerheidsrecht

Weigering terug te komen van eerdere weigering Wajong-uitkering. Geen nieuwe feiten of omstandigheden.

Rechtbank Gelderland · 06-02-2014 · Bestuursrecht; Socialezekerheidsrecht

Bijstandsaanvraag ten onrechte buiten behandeling gesteld. Gegeven hersteltermijn van zeven dagen niet redelijk nu gegevens moesten worden opgevraagd bij buitenlandse overheid. Rechtbank voorziet zelf in de zaak. Bijstand later toegekend op basis van zelfde gegevens. Eerdere aanv

Rechtbank Den Haag · 24-12-2013 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

herhaalde asielaanvraag, Iran, geloofwaardigheid bekering, vaste gedragslijn, motivering Verweerder heeft de aanvraag van eiser afgewezen op grond van artikel 31, eerste lid, juncto artikel 31, tweede lid, aanhef en onder f, Vw. De rechtbank is allereerst van oordeel dat de aanvr

Rechtbank Noord-Holland · 26-06-2013 · Civiel recht

In 2007 heeft eiseres een aanvraag om bouwvergunning ingediend. Op de aanvraag is in 2009 na een vrijstellingsprocedure positief beslist. Tegen die beslissing is door derden bezwaar gemaakt. Na anderhalf jaar is in 2010 het primaire besluit op procedurele gronden ingetrokken en i

Centrale Raad van Beroep · 04-06-2013 · Bestuursrecht; Socialezekerheidsrecht

Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak. Afwijzing verzoek om de ten onrechte ingehouden bedragen terug te betalen. Geen nieuwe feiten of veranderde omstandigheden als bedoeld in artikel 4:6 Awb.

Rechtbank Den Haag · 25-04-2013 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Herhaalde aanvraag verblijfsvergunning asiel. Geen nova. Toetsing aan Bahaddar. Ongegrond. De rechtbank is van oordeel dat eiser niet aannemelijk heeft gemaakt dat sprake is van bijzondere, zich op de individuele zaak betrekking hebbende, feiten en omstandigheden als bedoeld in o

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden · 02-04-2013 · Civiel recht

Terugvordering persoonsgebonden budget. Oud recht. Is terugvorderingsbeschikking naar een juist adres verzonden? Verplichting van budgethouder om adreswijziging aan het juiste zorgkantoor door te geven. Hoewel buiten de termijn bezwaar is gemaakt, heeft het zorgkantoor het bezwaa

Centrale Raad van Beroep · 08-03-2013 · Bestuursrecht

Weigering het WW-dagloon te herzien. Geen nieuw gebleken feiten of veranderde omstandigheden.

Rechtbank Den Haag · 21-02-2013 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

De stukken die eiser heeft overgelegd, kunnen niet worden aangemerkt als nieuw gebleken feiten of veranderde omstandigheden. Eiser had zijn huidige relaas bij de eerdere aanvraag dan wel in de eerdere procedure kunnen en moeten inbrengen. Nu hij dat niet heeft gedaan kan hetgeen

Rechtbank Den Haag · 31-01-2013 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Eiseres heeft in beroep betoogd dat thans nog niet vaststaat dat eiseres een valse aangifte heeft gedaan, nu haar strafzaak nog niet is afgerond en op haar verzoek nog getuigen zullen worden gehoord. Verweerder had dan ook niet, aldus eiseres, zonder eiseres te horen, mogen afgaa

Rechtbank Leeuwarden · 12-12-2012 · Civiel recht

Vraag of de staat, de gemeente en TSM onrechtmatig hebben gehandeld jegens EVT.

Rechtbank 's-Gravenhage · 18-10-2012 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Voorts meent eiseres dat sprake is van een verslechtering van de veiligheidssituatie in Sri Lanka voor Tamils en dat familieleden van LTTE leden een risico lopen op schending van artikel 3 Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). Ter

Rechtbank Groningen · 08-10-2012 · Bestuursrecht

Toepassing kruimellijst als bedoeld in artikel 4 lid 9 van het Bor voor het realiseren van een kinderopvang in woonbuurt. Omwonenden vrezen geluidsoverlast door kinderstemmen en verkeersonveilige situaties in verband met een parkeerstrook die is gelegen tussen een drukke rijbaan

Rechtbank Arnhem · 06-09-2012 · Bestuursrecht; Socialezekerheidsrecht

Zw. Terugkomen van, art. 4:6 Awb. Gewekte verwachtingen door toezegging verzekeringsarts. Beëindigingsovereenkomst, benadelingshandeling, weigering ziekengeld. Op advies verzekeringsarts overeenkomst aangevochten bij kantonrechter. Kantonrechter bevestigt de overeenkomst, eiser v

Rechtbank 's-Gravenhage · 08-06-2012 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Afwijzing van herhaalde aanvragen. Verzoekster hebben niet de authenticiteit van de overgelegde aangiftes aannemelijk kunnen maken. Voorts is de overgelegde dreigbrief slechts een kopie. Het sms-bericht kan niet als novum worden beschouwd nu verzoeksters er niet in geslaagd zijn

Rechtbank Groningen · 01-06-2012 · Bestuursrecht

Eiseres (een scholengemeenschap en eigenrisicodrager voor de WW) heeft een zestal werknemers geselecteerd die WW ontvangen. De rechtbank begrijpt het beroep van eiseres zo dat het zich in de eerste plaats richt op de weigering van het UWV een besluit ex artikel 22a WW c.q. artike

Rechtbank 's-Gravenhage · 31-05-2012 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Dublin, Italië Geen nova, Afdeling geeft geen onjuiste uitleg aan artikel 20, eerste lid, aanhef en onder e van de verordening, geen motiveringsgebrek verweerder, ten aanzien overdracht geen feiten en omstandigheden aangevoerd. De voorzieningenrechter is van oordeel dat uit het b

Rechtbank 's-Gravenhage · 12-04-2012 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Indien er een inreisverbod wordt opgelegd in een besluit tot afwijzing van een opvolgende asielaanvraag, staat er naar het oordeel van de rechtbank rechtstreeks beroep open tegen dit inreisverbod. De meervoudige kamer van de rechtbank neemt hiermee afstand van de eerdere uitspraa

Rechtbank 's-Gravenhage · 12-04-2012 · Bestuursrecht; Vreemdelingenrecht

Indien er een inreisverbod wordt opgelegd in een besluit tot afwijzing van een opvolgende asielaanvraag, staat er naar het oordeel van de rechtbank rechtstreeks beroep open tegen dit inreisverbod. De meervoudige kamer van de rechtbank neemt hiermee afstand van de eerdere uitspraa

College van Beroep voor het bedrijfsleven · 10-04-2012 · Bestuursrecht

energie-investeringsaftrek voor spudpalen op binnenvaartschepen geen beroep ingesteld tegen eerdere beslissing op bezwaar geen nieuwe feiten of omstandigheden

College van Beroep voor het bedrijfsleven · 10-04-2012 · Bestuursrecht

energie-investeringsaftrek voor spudpalen op binnenvaartschepen geen beroep ingesteld tegen eerdere beslissing op bezwaar geen nieuwe feiten of omstandigheden

College van Beroep voor het bedrijfsleven · 10-04-2012 · Bestuursrecht

energie-investeringsaftrek voor spudpalen op binnenvaartschepen geen beroep ingesteld tegen eerdere beslissing op bezwaar geen nieuwe feiten en omstandigheden